E-learning: Klíč k úspěšnému vzdělávání

Barbora Dombeková

Představte si, že jste v roli HR manažera, který má na starost školení a rozvoj svých zaměstnanců. Vaše firma potřebuje jednak naplnit zákonné požadavky na školení, ale také se neustále rozrůstá a potřebuje udržet krok s novými technologiemi a inovacemi. Aby vaši zaměstnanci byli stále konkurenceschopní, musí se neustále učit nové dovednosti a zlepšovat své schopnosti. Jak toho ale dosáhnout co nejefektivněji? Odpovědí je e-learning.

Co je e-learning?

E-learning je moderním způsobem vzdělávání, který umožňuje lidem učit se on-line prostřednictvím kurzů, které jsou přístupné 24/7 z jakéhokoli zařízení s připojením na internet. Tento způsob vzdělávání nabízí řadu výhod pro jakékoli odvětví či společnost.

1) Efektivita: Neztrácejte svůj čas

Neustálé přepisování zaměstnanců z různých systému, opakované vkládání údajů či sběr podepsaných certifikátů je ubíjející.

Aplikací Fabis a jejím propojením s personálním systémem budete mít klid. Nachystá vám podklady, pohlídá termíny a pošle zaměstnancům notifikace. Přesně se dozvíte, kdo se na školení vykašlal s tvrzením "že mu nic nepřišlo“. To samé platí i pro prezenční školení.

2) Interaktivita: Zapojte zaměstnance

Znáte ten pocit, když sedíte na nudné přednášce a nemůžete se soustředit na obsah? V našem
e-learningu s interaktivními prvky, animacemi, kvízy či videi nuda nemá šanci. To pomáhá udržet pozornost učících se a zvyšuje jejich motivaci a zapamatování si informací.

Ve Fabisu si zaměstnanci poslechnou reálné nahrávky z volání na linku 155, zjistí, jak může vypadat podvodný telefonát s cílem vylákat peníze nebo jak oční vady zkreslují bezpečnost při řízení. 

3) Flexibilita: Nechte zaměstnance si vybrat čas

Představte si, že místo tradičních školících seminářů, které vyžadují od zaměstnanců cestování na určité místo a strávení celého dne mimo firmu, mohou vaši zaměstnanci absolvovat školení on-line. Díky e-learningu se výuka stává flexibilní – zaměstnanci si mohou vybrat, kdy a kde se budou učit, což jim umožňuje lépe skloubit práci s osobním životem.

Aplikace FABIS je navržena tak, aby poskytovala maximální flexibilitu. Nabízí širokou škálu kurzů – zákonných (BOZP, PO, první pomoc, školení řidičů) i doplňkových. A navíc ji můžete naplnit svými vlastními kurzy. Ke kurzům se zaměstnanci dostanou kdykoli a odkudkoli. 

Pojďte rozklíčovat vzdělávání i u vás ve firmě :-)

Autor článku

Barbora Dombeková

Barbora je projekťačka s přesahem do marketingu. V PREVENTADO řídí Fabis brand. Zároveň ale vystudovala ergonomii a fyziologii práce a píše o všem, co pomůže zlepšit pracovní prostředí, PLS
a digitalizovat workflow s tím spojené.

kontakty na autora

Další články

On-line školení: Práce na dálku bezpečně a efektivně

On-line školení: Práce na dálku bezpečně a efektivně

Práce na dálku se stává stále běžnějším trendem a žádná firma nechce být pozadu. Připravili jsme pro vás komplexní kurz Práce na dálku (home office), který vás provede všemi klíčovými aspekty práce z domova. Od ochrany zdraví vašich zaměstnanců až po jejich efektivní práci a využití času. Vstupte do světa home office s jistotou.

Nové Centrum nápovědy aneb Jak si hravě poradit s Fabisem

Nové Centrum nápovědy aneb Jak si hravě poradit s Fabisem

Vítejte v nové éře podpory s Fabis Centrem nápovědy! Nyní je pomoc jen na pár kliknutí, dostupná online kdykoliv a kdekoliv. Už žádné zdlouhavé hledání v manuálech. Stačí navštívit help.fabis.cz a nechat se pohodlně navigovat skrze všechny funkce, které Fabis nabízí.

Role AI v angažovanosti zaměstnanců při online školení nejen BOZP

Role AI v angažovanosti zaměstnanců při online školení nejen BOZP

Nejedná se o nějaký sci-fi koncept z daleké budoucnosti, ale o něco, co se stává stále více součástí naší každodenní profesní reality. A jak AI může zvýšit angažovanost zaměstnanců? Pojďme se na to podívat.